LEEF! https://www.leef-doetinchem.nl Doetinchem Sun, 15 Sep 2019 11:51:54 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 https://www.leef-doetinchem.nl/wp-content/uploads/2017/11/cropped-favicon-2-32x32.png LEEF! https://www.leef-doetinchem.nl 32 32 15/09/2019 ROBERT VAN HARTEN / SIMPLY JESUS: SIMPLIFY YOUR LIFE https://www.leef-doetinchem.nl/15-09-2019-robert-van-harten-simply-jesus-simplify-your-life/ Sun, 15 Sep 2019 10:46:57 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7150 Het bericht 15/09/2019 ROBERT VAN HARTEN / SIMPLY JESUS: SIMPLIFY YOUR LIFE verscheen eerst op LEEF!.

]]>

15/09/2019 Robert helpt ons door middel van vier handvatten ons leven simpeler te maken, zodat wij ons op Jezus kunnen richten. Download hier het audiobestand.

Het bericht 15/09/2019 ROBERT VAN HARTEN / SIMPLY JESUS: SIMPLIFY YOUR LIFE verscheen eerst op LEEF!.

]]>
Levenslust https://www.leef-doetinchem.nl/levenslust/ Sat, 14 Sep 2019 21:33:23 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7147 Het bericht Levenslust verscheen eerst op LEEF!.

]]>

Drie weken terug werd ik ineens vanuit het niets erg ziek en lag ik 3,5 dag alleen maar op bed met af en aan koorts en continu pijn.
..Hopeloos voelde ik me..!
Ik heb een jong gezin, een huishouden wat per dag meer ‘verslofte’ en..ik kon niks!
Alles voelde even anders; alle ‘normale’ dingen kosten ineens veel moeite en uiterlijke dingen vielen gewoon weg: geen energie/kracht voor.
Ik was aan het ‘overleven’. Ik lag, ik bad, en wachtte op genezing.

En toen ik daar zo lag gebeurde er al iets in me: Ik dacht na, over de mensen en kinderen die (bijna) elke dag ziek zijn of pijn hebben.
Dat raakte me zo; “HOE dan?!” “Hoe gaan zij door??”
..Dit van mij was maar even..
Een diep respect ervaarde ik.
Als je er middenin zit dat je lichaam pijn doet of niet mee werkt, dan besef je ineens zoveel meer hoeveel ziekte doet..

En toen ik langzaamaan (mede door een kundige arts en een antibioticakuur) weer beter werd en de kleine, dagelijkse dingen weer ‘normaal’ werden, bleef dat gevoel hangen.
Er was een extra verlangen in me, een drive, levenslust. Om op te staan en aan de slag te gaan, want ik kón weer!
Zo dankbaar was ik, om weer gezond te zijn!

En alle ‘normale’ dagelijkse dingen en taken pakte ik lichter op. Deed ik met meer geduld en plezier. Éigenlijk omdat ik had ervaren hoe het was om even niks te kunnen, om alleen maar op je eigen lijf en pijn gericht te kunnen zijn..

Ik wens niemand toe om je zo ziek en zwak te voelen, en ik vind het erg moeilijk dat er zoveel mensen zijn die daar dagelijks of terugkerend mee te maken hebben.
Wat ik wél zou willen is dat ik (en we) op de een of andere manier die levenslust die ik voelde toen ik weer beter werd zou (zouden) kunnen vasthouden.
Die dankbaarheid, dat we leven gekregen hebben en dat we dat leven in kunnen zetten om anderen (in mijn geval onder andere mijn gezin) te zegenen en te dienen!
Ik denk dat het een uitdaging is om die mindset te hebben en te houden, zeker in de drukte van onze dagen.
Misschien kun je er vandaag eens bij stil staan; “Wat kan ik? Wat heb ik te geven? Het Leven dat in mij is..hoe draag en deel ik dat uit?”

“En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!”
Kolossenzen 3:17 NBG51

Mieke

Het bericht Levenslust verscheen eerst op LEEF!.

]]>
08/09/2019 FEIKO REITSEMA / SIMPLY JESUS: DE BESTE ROUTE https://www.leef-doetinchem.nl/08-09-2019-feiko-reitsema-simply-jesus-de-beste-route/ Tue, 10 Sep 2019 17:03:57 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7138 Het bericht 08/09/2019 FEIKO REITSEMA / SIMPLY JESUS: DE BESTE ROUTE verscheen eerst op LEEF!.

]]>
08/09/2019 Feiko spreekt vandaag over de route van jouw leven. Hij laat ons zien dat God niet altijd de kortste route kiest, maar de route die voor jouw het beste is. Luister de preek nu! Download hier het audiobestand.

Het bericht 08/09/2019 FEIKO REITSEMA / SIMPLY JESUS: DE BESTE ROUTE verscheen eerst op LEEF!.

]]>
Famous 28 september / Fresh Start https://www.leef-doetinchem.nl/famous-28-september-fresh-start/ Tue, 03 Sep 2019 20:52:45 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7131 Het bericht Famous 28 september / Fresh Start verscheen eerst op LEEF!.

]]>

Hieronder kun je (gratis) registreren voor de komende Famous!
We gaan er weer een heerlijke avond van maken en vinden het super als jij daar ook bij bent.

De zaal is open vanaf 19:30 en we beginnen om 20:00 uur. Tot dan!

Het bericht Famous 28 september / Fresh Start verscheen eerst op LEEF!.

]]>
01/09/2019 KLAAS KLEIN / HOOP: EEN HOOP DIE ZEKER IS https://www.leef-doetinchem.nl/28-07-2019-klaas-klein-hoop-een-hoop-die-zeker-is/ Sun, 01 Sep 2019 10:27:14 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7127 Het bericht 01/09/2019 KLAAS KLEIN / HOOP: EEN HOOP DIE ZEKER IS verscheen eerst op LEEF!.

]]>

01/09/2019 Klaas spreekt vanmorgen in het laatste deel Hoop over hoe hoop naar genezing kan leiden. Aan de hand van ‘HOPE’ (Herstel, Ontmoeting, Passie en Ervaringen) wordt uitgelegd hoe dit volbracht kan worden door het geloof in Jezus (Symply Jesus). Download hier het audiobestand

Het bericht 01/09/2019 KLAAS KLEIN / HOOP: EEN HOOP DIE ZEKER IS verscheen eerst op LEEF!.

]]>
‘Ik steek mijn kop niet in het zand. Mijn boek heet niet voor niets LEEF!’ https://www.leef-doetinchem.nl/ik-steek-mijn-kop-niet-in-het-zand-mijn-boek-heet-niet-voor-niets-leef/ Sat, 31 Aug 2019 20:21:54 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7122 Het bericht ‘Ik steek mijn kop niet in het zand. Mijn boek heet niet voor niets LEEF!’ verscheen eerst op LEEF!.

]]>

Deze zin kwam ik pasgeleden tegen in het nieuws. En je zult vast niet versteld staan dat ik met enige interesse, deze zin een beetje extra aandacht wilde geven.

Schrijfster Laura Maaskant was degene die mijn aandacht trok. Zij overleed op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Over haar leven is in 2016 een theatervoorstelling gemaakt en dankzij haar boek, haar openhartige talkshowoptredens en het programma ‘Kijken in de ziel’ groeide ze uit tot een BN’er.

Niet dat ik haar kende, maar als je een boek schrijft welke net als mijn kerk LEEF! heet, dan lees ik ff door…
Een van de keuzes van Laura, komt zo overeen met de principes binnen mijn kerk. In haar boek beschrijft Laura hoe ze kiest voor kwaliteit van leven. En dat terwijl bij haar op 15-jarige leeftijd kanker werd geconstateerd. Dus de laatste 10 jaar van haar leven, zullen de omstandigheden veelal niet rooskleurig zijn geweest.

Ik weet niet of Laura de principes vanuit de Bijbel kende, maar zij heeft evenwel duidelijk neergezet, dat niet haar omstandigheden als ongeneeslijk ziek mens, haar leven bepaalden. Ze schrijft dat ze een enorme rijkdom heeft ervaren door waarop ze gekozen heeft te focussen.

Wij doen het niet anders binnen de kerk. We steken onze kop niet in het zand, maar kiezen voor LEVEN. De bijbel is onze leidraad. We kiezen voor kwaliteit. Sterker nog, we kiezen voor Diegene die het leven heeft bedacht, die het leven is begonnen en aan Wie je je leven daadwerkelijk kunt toevertrouwen. Zijn naam is Jezus!

De enige persoon, waar je zonder je kop in het zand te steken, al je wensen, noden en verlangens in het volste vertrouwen mee kunt delen. Wetend dat Hij het serieus neemt, met je meehuilt als het nodig is, je situatie wil veranderen, je hoop en perspectief wil geven.

Ik gun je zo, dat je die Jezus leert kennen! Hij heef het goede voor je op het oog.

Welkom in LEEF!
Welkom bij de Alpha Cursus

Jezus LEEFT!

Ga op zoek naar KWALITEIT en kies voor Jezus, ook (of misschien moet ik wel zeggen juist), als de omstandigheden minder rooskleurig zijn.

Marije

Het bericht ‘Ik steek mijn kop niet in het zand. Mijn boek heet niet voor niets LEEF!’ verscheen eerst op LEEF!.

]]>
25/08/2019 ROBERT VAN HARTEN / HOOP: SLEUTELS https://www.leef-doetinchem.nl/25-08-2019-robert-van-harten-hoop-sleutels/ Sun, 25 Aug 2019 10:33:09 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7116 Het bericht 25/08/2019 ROBERT VAN HARTEN / HOOP: SLEUTELS verscheen eerst op LEEF!.

]]>

25/08/2019 Robert spreekt over het moment waarop Jezus in Cesarea Filippi het plan van hoop lanceert. Hij reikt in de dienst drie sleutels aan die wij in kunnen zetten. Download hier het audiobestand.

Het bericht 25/08/2019 ROBERT VAN HARTEN / HOOP: SLEUTELS verscheen eerst op LEEF!.

]]>
Omstandigheden https://www.leef-doetinchem.nl/omstandigheden/ Sun, 25 Aug 2019 05:27:36 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7113 Het bericht Omstandigheden verscheen eerst op LEEF!.

]]>

‘… I’ve learned by now to be quite content whatever my circumstances.’
Fil. 4:11

‘God is groter dan mijn hoogte- en dieptepunten’.

Dit zijn niet zomaar 2 teksten die ik lukraak de lucht in gooi. Nee, deze 2 houden me bezig. Al een tijdje. Met vlagen ook wel hoor, zoals dat soms gaat.

Filippenzen vervolgt (en ik vertaal ‘m even vanuit The Message): ‘Ik heb het recept gevonden om gelukkig te zijn, of ik nou vol ben of honger heb, mijn handen vol zijn of leeg. Wat ik ook heb, waar ik ook ben, ik kom door alles heen in Diegene die mij maakt wie ik ben.’

Mijn leven in het kort: ik ben gezegend met een prima gezin van afkomst, met natuurlijk nukken en rariteiten hoor :). Ik ben getrouwd met een fantastische man die niet alleen knap is maar ook wijs, intelligent, een doorzetter en in alles God wil volgen, wat het hem ook kost. We zijn gezond, hebben gezonde kinderen, hebben een huis, een auto, 2 motoren (joepie!), geld, eten, werk, vrienden, kortom, een leven vol zegen! Ondanks dat kennen wij ook onze moeite. In ons huwelijk, in volharding in allerlei zaken in ons leven, in het zoeken naar Gods wil, in keuzes maken, in het vinden van een baan, etc.

Omstandigheden
Welke invloed hebben omstandigheden eigenlijk op ons leven?
Toen ik opzocht wat ‘content’, (Fil. 4:11) betekent, vond ik deze uitleg: ‘onafhankelijk zijn van externe omstandigheden’.
Heel kort door de bocht lees ik hierin dat bij tevreden zijn, interne ‘omstandigheden’ boven externe gaat.
Al mijn externe omstandigheden die ik hierboven opnoemde zijn dus NIET hetgeen wat mij gelukkig maakt?! Gelukkig staat hier niet dat je er niet van mag genieten (*zucht van opluchting). God wil ons zegenen en we mogen genieten van wat Hij ons geeft. Het is alleen niet zo dat ik afhankelijk ben van dit alles om echt gelukkig te zijn.

De vraag die we onszelf mogen stellen is: wat zijn die interne omstandigheden, die gaan boven alle mooie dingen, of juist alle moeilijke dingen, in ons leven?
Wat drijft jou als je omstandigheden goed of slecht zijn? Zijn dat die omstandigheden, of is er iets in jou wat boven alles geplaatst wordt? En trust me, dat is niet een trucje van ‘oh dat doen we ff en dan is alles weer ok’. Het is een terugkerend proces. Wat van binnenuit gevoed wordt, maar uiteindelijk zichtbaar zal zijn naar de buitenwereld!

Mijn dag eindigt altijd met een gebed waarin ik dankbaar ben. Ook al was mijn dag niet leuk, lijkt er nog geen uitzicht op een baan voor Robert in onze omgeving, heb ik het niet gezellig met mijn kinderen, heb ik moeite met mezelf te accepteren… er is altijd iets om dankbaar voor te zijn! Want, schrijft Paulus iets verderop in Filippenzen 4, Mijn God zal uit de overvloed van Zijn majesteit elk tekort van u aanvullen. Aan onze God en Vader komt de eer toe, tot in alle eeuwigheid. Amen

Nathanja

Het bericht Omstandigheden verscheen eerst op LEEF!.

]]>
18/08/2019 FEIKO REITSEMA / HOOP: VERGIET DEEL 2 https://www.leef-doetinchem.nl/18-08-2019-feiko-reitsema-hoop-vergiet-deel-2/ Sun, 18 Aug 2019 10:43:46 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7108 Het bericht 18/08/2019 FEIKO REITSEMA / HOOP: VERGIET DEEL 2 verscheen eerst op LEEF!.

]]>

18/08/2019 Feiko spreekt vandaag over levend water. God nodigt ons uit om ons oude water in de put te gooien en nieuw vers water op te pompen. Luister de preek nu! Download hier het audiobestand.

Het bericht 18/08/2019 FEIKO REITSEMA / HOOP: VERGIET DEEL 2 verscheen eerst op LEEF!.

]]>
Niet omdat het moet, maar omdat het kan https://www.leef-doetinchem.nl/niet-omdat-het-moet-maar-omdat-het-kan/ Sat, 17 Aug 2019 22:35:53 +0000 https://www.leef-doetinchem.nl/?p=7105 Het bericht Niet omdat het moet, maar omdat het kan verscheen eerst op LEEF!.

]]>

Vakantie is, volgens één van de definities die ik vond ‘vrij zijn van verplichtingen, een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan’.Ik lees hierin: je moet even niks. Yes!

Hoe heb jij je vakantie ingevuld dit jaar? Hoe heb jij die tijd waarin je vrij bent van verplichtingen doorgebracht? De éen gaat ver weg en wil persé naar een warm land. De ander blijft in eigen land en vindt regen ook prima :). Kamperen in eigen tent, of in een luxe resort geheel all inclusive. Of iets daar tussenin.

Deze definitie zet me ook aan het denken: wat zijn de verplichtingen waar ik vrij van ben?
Sinds vorig jaar werk ik weer, na 10 jaar, dus mijn vakantie is al 2 zomers ‘(deels) vrij zijn van werk’. Daarnaast zijn de kinderen 6 weken vrij, dus hebben we geen verplichting om vroeg uit bed te gaan. Heerlijk!

En wat doen we met de tijd die we dan hebben?
In ons gezin, met 3 kinderen van 8-12 jaar, kijken we veel films en series. Daar houden we van! Ook hebben we op vakantie veel gewandeld en geklommen in de ruige gebieden van de Engelse kust. Ik heb wat meer tijd om na te denken en te bidden. Te overdenken. We lezen boeken, kletsen wat dieper door met elkaar en doen af en toe een spelletje. Er is een sfeer van rust. Geen gehaast, geen ‘moeten’. Geen verplichting.

Toen we thuis waren en Robert en ik nog vrij waren van ons werk, kregen we een leuk gesprek. Het was zaterdagmiddag. De volgende dag was de eerste zondag in weken dat we weer thuis waren, maar het was ook nog een vakantiezondag. We kwamen in gesprek over ‘naar de kerk gaan’ de volgende dag. Voor degene die ons kennen, wij zijn uber-fanatieke kerk-lovers! Wij geloven dat de kerk HET middel is waardoor God de wereld kan bereiken. (door jou en mij dus, doordat wij God ontmoeten en mensen ontmoeten) Dus misschien klinkt het gek dat in huize Van Harten dit gesprek plaats vond. Maar ja, er zijn tijden geweest waarin we de kerk ook zagen als ‘verplichting’. Dus als vakantie een tijd was om vrij te nemen van verplichtingen, dan namen we ook graag vrij van naar de kerk gaan.
Gelukkig is deze zomer anders! En dus nam ons gesprek de wending van ‘zullen we gaan’ naar ‘waarom zouden we niet willen gaan’. En ook daarin denkend aan wat we onze kinderen willen meegeven. Dat het op zondag naar de kerk gaan, niet een verplichting is, maar een plek is waar we na 2 weken vakantie heel graag willen zijn!
Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Ondertussen is een deel van onze verplichting weer begonnen (werk) maar slapen we ook nog wat daagjes uit, hebben we de avonden voor ons gezin en gaan naar de bios. Gaat de zon wat meer schijnen en maken we afspraken voor bbq’s en gezellige koffiedates. Gaan we naar de dienst op zondag. Ontmoeten we mensen.
Niet omdat het moet.
Maar omdat het kan.

Fijne vakantie nog, of, veel plezier met het opstarten van het nieuwe (school)seizoen.

Nathanja

Het bericht Niet omdat het moet, maar omdat het kan verscheen eerst op LEEF!.

]]>