Be Inspired / Muursticker

De meeste mensen beleven 1x in de zoveel tijd een leuk verhaal. Dat leuke verhaal zorgt dan ook 1x in de zoveel tijd voor een leuke anekdote. De anekdote vertel je 1x in de zoveel tijd op een gezellige verjaardag. Dat doe je dan een paar keer achter elkaar, want tenslotte beleef je niet zoveel leuke verhalen, dat je telkens een nieuwe anekdote uit de kast kunt trekken. Maar bij ons is dat anders, heb ik weleens het gevoel.

Dit keer was het een kleinigheid. We wonen een jaar of zes in ons huis. En zes jaar geleden hadden we in de trapopgang een muursticker opgehangen met de tekst:

‘Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift’

Een mooie tekst, en oh zo waar! Echter de trap en de opgang zijn aan herstel en vervanging toe. Dus we zijn aan het schuren geslagen. En ook onze muursticker moest eraan geloven. En wat schetst onze verbazing?? In die zes jaar, heeft het folie van de muursticker er gewoon nog opgezeten. We zijn vergeten dat eraf te halen, zodat, zoals dat de bedoeling was, alleen de letters zouden blijven zitten.

Een compleet ‘onaf project’ in ons huis, en we wisten het niet eens! Natuurlijk hebben we er vreselijk om gelachen! We hebben genoten van die sticker, maar niet ten volle. Een deel van de bedoeling zijn we misgelopen.

Pasen is in aantocht, hetzelfde gevoel. De winkels liggen vol met paaseieren, paasstol en andere lekkernijen, de paastak wordt weer in de vaas gezet, de paashaas verstopt cadeaus en we genieten van de holle chocoladepaashaas. En ja, hoe kan het ook anders..je voelt hem al aankomen…misschien ligt het er wat dik bovenop…maar we missen met al het leuks, en de hele entourage, wat mij betreft het belangrijkste deel van de inhoud, als je niet gaat voor de werkelijke betekenis van Pasen.

Pasen betekent dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen en dat God een nieuwe toekomst geeft. God is op zoek naar jou en mij en er staat niets in de weg. Er kan veel mis gaan in ons leven maar het hoeft geen obstakel te zijn om opnieuw te beginnen. Wanneer je niet zo goed bekend bent met de persoon Jezus en de inhoud van het christelijk geloof kan de betekenis van Pasen misschien vreemd en moeilijk overkomen. Met Pasen wordt de opstanding van Jezus uit de dood gevierd. Op goede vrijdag werd Jezus gekruisigd. Op zich niet zo’n opvallende gebeurtenis. Er werden in de tijd van Jezus veel mensen gekruisigd door de Romeinen. Opvallend is echter wel dat Jezus van tevoren over Zijn dood spreekt en zegt dat Hij zelf voor de dood kiest. Jezus vertelde dat Hij moest sterven om de ellende van de wereld te dragen en om te zorgen voor de oplossing. Op deze manier maakte Jezus het mogelijk om de relatie tussen God en mens te herstellen.

Wat betekent Pasen voor jou?

Ik daag je graag uit dat te onderzoeken. Je bent vrij om je vragen te komen stellen, of sfeer te komen proeven. O.a. op zondagochtend 1 april, check maar eens op onze site en weet dat je welkom bent!

Marije