Be Inspired / Notre Dame

Afgelopen week werden we opgeschrikt door het nieuwsbericht dat de Notre Dame in de brand stond. En toen de rook opgetrokken was bleek de schade onvoorstelbaar groot. Maar van over de hele wereld hebben mensen geld toegezegd. Soms zelfs met een miljoen tegelijk. En met alle commotie daarover. De één blij de ander vraagt zicht af wat we met dat geld allemaal hadden kunnen doen in het bestrijden van honger en armoede? Maar ik las ook een achterhoekse ondernemer die hoopt op een stukje van de werkzaamheden. Het maakt me allemaal niet uit! Wat ik mooi vind is dat het mensen raakt en dat ze in eenheid actie ondernemen!

Bij alle commotie moest ik denken aan het tafereel van Jezus die net voor de Pasen had gezegd dat hij de tempel die door mensen was gemaakt af zou breken en in drie dagen weer opbouwen. Zou Jezus in Frankrijk verdacht worden van brandstichting? En hoe absurd zou het zijn een tempel waar jaren aan gebouwd is in drie dagen weer opbouwen.

Bij God weet je het nooit! Achteraf snappen we dat Jezus het had over zijn eigen lichaam! En ook Paulus heeft het over ons lichaam als een tempel van de Heilige Geest! Zoals de profeet Joel al had gezegd. De Geest van God in iedereen! Jong en oud!

Nude met Pasen 2019
Volgens mij is het Jezus en dus ook de Vader er om te doen dat we onze focus niet richten op rampen ook niet op rijken. Niet op Maria of Rome of welk bedevaartsoort dan ook. De mens die naakt op deze aarde is gekomen, zonder schaamte of angst! En ook nooit bedoeld was om deze te herkennen. Maar ieder van ons heeft pijnlijke keuzes gemaakt of anderen hebben deze voor ons gemaakt. Daarom mens (jij en ik ook) wij zijn bedoeld om met Jezus te sterven aan “de oude ik”. Maar ook om op te staan met Jezus! De dood, de zinloosheid, de angst, het verdriet, herinneringen en de pijn voorbij te laten gaan! Pesach betekent voorbij gaan.

Misschien lijkt het bovenstaande wel op de opmerking van Jezus dat Hij in drie dagen de tempel weer op zou bouwen, ongeloofwaardig zo niet onmogelijk. Maar uit eigen ervaring en als getuige op vele andere plaatsen kan ik niet anders als met de vrouwen die bij het graf kwamen en zagen dat Jezus daar niet meer was. En dat Hij leeft!

HIJ IS OPGESTAAN! HIJ LEEFT!

En in dat graf lagen de doeken waar de naakte Jezus ingewikkeld was. Maar Hij is opgestaan en is nu bekleed met het hoogste gezag met de mooiste heerlijkheid! En als wij onze ingewikkeldheden af willen leggen en met onze naaktheid bij Hem komen belooft Hij ons te bekleden met diezelfde heerlijkheid!

Kom je het met ons vieren! Zalig Pasen!

Feiko