Be Inspired / Ruimte

Afgelopen week waren wij als gezin een paar dagen weg. Lekker uitwaaien in Zeeland. Een huisje op een park, zwembad recht tegenover ons. Niks doen, behalve tijd met elkaar doorbrengen en lekker lezen op de bank.
Na de drukte van de afgelopen weken was het zo lekker om even niks te hoeven. Na een paar dagen merkte ik dat ik ruimte kreeg in mijn hoofd. Ruimte om aan andere dingen te denken. Om gedachten weer rustig over alles te laten gaan. Ruimte om rustig met de kinderen te kletsen en echt naar ze te luisteren.
Toen we vrijdag weer thuis waren besloten Ethan & ik spontaan om alle lego op te bouwen en te gaan verkopen, omdat hij tijdens de vakantie had bedacht dat hij een nieuw legopakket bij elkaar wil sparen. Zo leuk om te zien hoe er iets nieuws ontstaat vanuit rust, en dat we samen ruimte maken door eerst op te ruimen en weg te doen.

Ruimte biedt nieuwe mogelijkheden. In gedachten, maar ook in het leven.
Daarom gaan we als LEEF! verhuizen!
Niet omdat we weg moeten (ja het pand is verkocht, en dat creëert voor ons het moment), of omdat we in een volle zaal zitten elke zondag. We verhuizen niet omdat we terugkijken naar het verleden of ons focussen op het ‘nu’. Nee, vanuit de gedachte wat God op het oog heeft in de toekomst, daarom verhuizen we!
Gods plan voor Doetinchem is dat iedereen Hem leert kennen. Daarom gaan we ruimte maken! Ruimte voor hen die God gaan leren kennen. Ruimte voor de kinderen om vriendjes mee te nemen.

En zie je nu alleen nog maar een viezige gymzaal?
Blijf kijken! Want ruimte zorgt voor mogelijkheden!
Ik zie een zaal waar we veel meer mensen kunnen ontvangen. Waar geluid mooi klinkt, waar de sfeer en aankleding uitnodigend is.
Gezellige lichten, mooie banken & tafeltjes voor tijdens de koffie, kleden, planten, kaarsjes. Ik zie een bos om het pand, waar we met de kinderen kunnen rennen, klimmen en klauteren. Ik zie een grote zaal waar we zeker 100 kinderen meer kunnen verwelkomen dan nu. Ik zie voor me dat we in het voorjaar allemaal wat eten & drinken meenemen en lekker buiten blijven hangen in de frisse lucht van het schitterende bos om ons heen. Ik zie mogelijkheden voor bijzondere kerst-&paasdiensten. Het is een startpunt voor mensen die met elkaar willen wandelen of hardlopen in de Kruisberg om te connecten & gezond bezig te zijn.
Ik zie voor me dat we het licht zijn in het donkere bos. Dat buren, andere gebruikers van de Kruisberg en de hele stad weet, dat het niet wij zijn die daar iets creëert, maar dat het DE God van creatie en creativiteit is die ons ruimte geeft om daar iets van te maken. Om in alles wat we doen, Zijn liefde te laten zien, voelen en merken aan de wereld om ons heen.

Vanaf zondag 2 december houden we daar onze diensten. We kijken naar je uit.
En tot die tijd, kom gerust helpen om iets moois te maken van de nieuwe ruimte!

Nathanja