Dagelijks brood

Afgelopen zondagmorgen was ik met de kinderen een filmpje aan het zoeken voor in de kinderkerk over Pinksteren. Toen we zagen hoe de vlammen boven de hoofden van de discipelen brandden, vroeg ik aan de kinderen: “Wat zou je doen als er ineens een vlam boven je hoofd brand?” Aah, au au (handen op hun hoofd), de brandweer bellen… Wat zou jij doen?

Ik moet denken aan dat wat God ons gegeven heeft om in brand te gaan staan.. Uit het onze Vader, “Geef ons heden ons dagelijks brood”. Hiermee wordt niet onze boterham bedoeld, we eten tegenwoordig ook alleen maar groente en quinoa, maar ons geestelijk brood. Het minder koolhydraten eten maakt dat we bewust worden van wat we eten en dat we mogelijk weer dat kledingstuk kunnen dragen wat in de kast ligt wat we niet passen. Maar als we het over ons geestelijk brood hebben, dan mag dat zeker vezelrijk zijn. Volle dikke griekse yoghurt met 10% vet, ja meer van dat wat God ons wil geven. Want we hebben honger! Maar, hoe doen we dit dan in de praktijk? Hoe laten we ons vullen met dit vezelrijke brood dat ons meer, meer en meer geeft om van Hem te leren, te ontvangen en daarmee te mogen zegenen?

Zondag sprak Cindy in de kinderkerk over de Heilige Geest, kort en krachtig en met een vraag. Wil jij de Heilige Geest ontvangen? We hebben voor elk kind gebeden en gevraagd voor vervulling van de Heilige Geest. Ze openden hun handen en stelde zich open, ze hadden honger. Zo tof om te zien hoeveel potentie God al in onze kinderen heeft gelegd. Profetische gaven, leraren, vreugde, talenten die zich nu al openbaren. Ze ervoeren Gods aanwezigheid door kracht die in hun kwam. En hoe? Doordat de kinderen hun handen hadden geleegd en openden, om te eten want ze hebben honger en ze krijgen meer, meer en nog meer…

Hoe hongerig ben jij? God heeft ook in jou potentie gelegd, ben je er al achter wat dit mag zijn of verlang je naar meer van dat? Die vlam boven je hoofd, waakt deze of is deze flikkerend en zichtbaar? Wil je meer? Leeg je handen, open ze elke dag weer en begin zo de dag. Lees, zing, aan(bid), luister, ontvang en geef. Eet smakelijk vandaag!

Marlies