De één zijn dood is de ander zijn…

Hoe kan het ook anders in deze week. Na een aanslag in ons eigen Utrecht, het houdt ook mij bezig! Waarom houdt het ons zo bezig?
• Compassie voor de slachtoffers, familie en vrienden
• Onze eigen angsten
• Solidariteit, je wilt deel zijn van een groep
• Het is je werk, als arts, politieagent, journalist, begravenisondernemer etc.etc
Er is zo veel gezegd en gespeculeerd met emotie of met gespeelde emotie. Integer of met andere motieven. Wat valt er nog over te zeggen. Het is zo gemakkelijk om iets goeds te zeggen of heel fout. En wat is dan goed en wat is dan fout?

Waarom is bijvoorbeeld Wilders zo emotioneel? Misschien wel omdat hij 24/7 bewaakt moet worden. Waarom lijken zoveel mensen met hem te sympathiseren? Misschien wel omdat mensen ook gewoon bang zijn? Misschien alleen omdat we wat anders willen dan mooie gladde praatjes? De geschiedenis heeft ons al eerder laten zien dat een gezamenlijke vijand ook éénheid oplevert, en dat die eenheid vaak ook gevaarlijk is?! Misschien ook wel omdat hij gewoon zegt wat hij vind en laat zien wie hij is op een manier die mensen snappen. Een debat niet door laten gaan zo genaamd uit compassie voor de slachtoffers maar ondertussen in de social media elkaar uitschelden. Hallo we zijn niet helemaal dom! De ander uitschelden voor smerige politiek …. ehm waarin is dit anders? Voor je denkt dat ik voor Wilders reclame maak, nee hoor ik denk dat deze aanslag politiek gezien voor Wilders goed uitkomt. Maar ik probeer te zeggen dat het hypocriete manipulatieve gedrag van veel politieke partijen een hoop bla bla is maar ons niet helpt. En dat we dan nog liever gaan sympatiseren met “duidelijke smerigheid” vanuit echtheid dan met correcte zo genaamde naastenliefde.

Ons land gaat reddeloos verloren met ons geruzie! Meningsvrijheid, democratie, liberalisme… De wereld verdroogt, verzuipt, verhongerd of sterft door ziektes. Nou lekker Be Inspired … nee!!

Maar hier komt ie:
Nader tot God en Hij zal tot u naderen!
Ik hoor al een aantal mensen brommen…. (nee, jij niet natuurlijk!) Maar stel je nou eens even voor dat iedereen God lief zou hebben en dus ook de aarde en alles wat daar op groeit, en onze naaste als onszelf. Probeer eens even gewoon je ogen te sluiten en je voor te stellen hoe het er uit zou zien? In jouw leven, je gezin, je straat, je werk etc…..

Moeten we wachten totdat God ingrijpt? Of wachten we op de natuurrampen of ziekte? Ik wil je aanmoedigen om niet klakkeloos anderen hun meningen over te nemen! Verdiep je eens in de achtergrond van die twee hele simpele regels die Wereldvrede op zouden leveren. Die slavernij zou laten stoppen. Die maakt dat er niemand is die nog gebrek lijdt.
Hoe je je daar in kunt verdiepen?
– Je kunt natuurlijk zelf de Bijbel gaan lezen. Maar dat is een bibliotheek en zonder inleiding loop je al snel vast.
– Ga een Alpha Cursus volgen! Miljoenen mensen over de hele wereld volgen zo’n cursus. Een aantal avonden waarop een inleidingsfilmpje wordt laten zien en dan met elkaar er over in gesprek.
– Bezoek een kerk en maak connectie met mensen.

The Best is Yet to come! Zullen we de Geest laten waaien en een TEAM vormen (Together Everyone Achieves More)

Feiko