Dit is het moment

Zo, hoe is het met je goede voornemens?
We zijn inmiddels bijna een maand verder en de kans dat je nog moet beginnen met je goede voornemens is net zo groot als de kans dat je er alweer mee gestopt bent.
Misschien wil je afvallen, meer uit jezelf halen, een andere baan, stoppen met roken etc.
Ik ben een beetje gestopt met goede voornemens en heb er een andere draai aangegeven. Zo heb ik bijvoorbeeld een bestandje in m’n telefoon met “2018 was het jaar van….” met een hele lijst hoogte- en dieptepunten.
Zo heb ik ook een lijst over wat ik wil wat 2019 voor jaar word voor mij. Eind 2019 blik ik terug en ga zo maar door. Zo hoop ik groei door te maken in m’n leven.
Het is een lange lijst.

En toen ineens werd mijn oma heel erg ziek. De dokter gaf haar nog 2-10 maanden. Oma haalde de 2 maanden nog niet eens. Het ging zo snel dat ik het nog niet helemaal bevatten kan. Ik vind het altijd weer bijzonder wat de dood van een dierbare met me doet.
Ik besefte me ineens hoe kort het leven afgelopen kan zijn. Het is geen spel, je krijgt geen tweede kans. Tuurlijk weet je dit maar eerlijk is eerlijk daar leven we niet altijd naar.

Leuk die goede voornemens of dat ‘2019 word het jaar van’, als je sterft heb je daar zo niks aan.
Applaus dat je weer zo hard aan jezelf gewerkt hebt! Dat je weer een mooie reis hebt gemaakt. Of dat je 5 kilo lichter bent.
Wel jammer dat je hierdoor misschien werd verblind en de mensen om je heen niet zag.

‘You only live once’ is zo niet waar. Dit leven hebben we gekregen maar is niet onze eindbestemming. We zijn bedoeld om de bruid van Christus te zijn. Om op een dag 1 groot gezin te zijn, niet een wereld met allemaal op zichzelf staande gezinnen, waarvan de één heel veel kinderen, de andere geen, de één gelukkig getrouwd de ander gescheiden of weer een ander helemaal alleen.
Nee, één gezin. Waarvan God, de zoon en de Heilige Geest de vader zijn.

Een plek om gelukkig te zijn. Niet meer opgehokt, opgefokt, eenzaam, verdrietig, verslaafd of wat dan ook.
Deze plek, het geluk, het zal er zijn. Op een dag. Er zullen kleuren zijn, zoveel, meer dan je had gedacht. Je zult vrij zijn, geliefd zijn. Voor altijd.

Laten we tot die tijd proberen zoveel mogelijk te genieten van alles wat erover is van het paradijs en wat binnen ons handbereik ligt. De bossen, de stranden, de wind door je haar, de regen op je gezicht, samenzijn, een bubbelbad en het lachen van een kind.
En tuurlijk, persoonlijke groei is goed, maar laat je goede voornemen es meer voor een ander zijn dan voor jezelf dit jaar.

Dit is het moment om je leven te veranderen, want Gods nieuwe wereld is dichtbij. Mattheüs 4:17

Sarah