Hoe speciaal zo gewoon kan zijn

Met een saté stokje in mijn ene hand en een biertje in de andere probeerde ik een plekje te zoeken aan een tafel. Maar dat lukte niet omdat ik werd aangesproken door verschillende gasten. Mijn vork en mijn mes lagen nog daar waar mijn plaats was. Nu zat er al weer iemand anders. En dus had ik én mijn handen vol én geen “gereedschap”.

Het flesje bier kon ik zo even op een punt van een tafel zetten. Maar hoe kun je nu als gastheer ongegeneerd je overheerlijk gemarineerde saté stokjes en speklapje opeten op zo’n manier dat je er ook nog uit ziet als “de voorganger”. Het flesje bier was al op “kamertemperatuur” daar kon niets mee gebeuren. Maar als die pindasaus begint te stollen aan je stokje saté dat is echt niet chill! Ik zal je niet verklappen of en hoe het me is gelukt om de saté en het speklapje naar binnen te werken zonder dat het koud was, maar ook zonder bestek.

Nu even serieus! Er waren een aantal gasten op ons feestje. Sommigen bewust voor het feest anderen niet. Wat ze gemeenschappelijk hadden was hun enthousiasme over LEEF! Ja natuurlijk was de preek erg goed haha. En de opening van de dienst is vaak “geliked” of “gerepost”. Maar vooral waren ze onder de indruk van onze LEEF!- gastvrijheid. Allemaal gaven ze aan dat ze het zo bijzonder vonden om aangesproken te worden door iedereen en dat ze zich welkom voelden. Dat er voor ze gezorgd werd. Maar ook dat ze zagen dat iedereen wel iets bijdroeg aan het geheel.

Voor mij is het zo “gewoon”. Dit is de cultuur die we bouwen! Vergis je niet dat is geen LEEF! Cultuur maar dat is het Koninkrijk van God! En de enige reden om deze cultuur echt te kunnen bouwen komt extra mooi uit in het thema van de afgelopen 3 weken en dat we vandaag gaat afsluiten: BE

BE- Loved: ik ben geliefd door mijn Vader God, ik ben (deel) van de Bruid
BE- Content: bij alle dingen in het leven mag ik weten/geloven dat die bijdragen aan mijn vorming
BE- Grateful: dankbaar niet om hoe ik me voel of dat het me goed gaat maar omdat ik weet dat God voor me is en van me houdt. Dankbaarheid als life-style! Als Worship voor God.

En vandaag als laatste BE- Relational: God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest hebben samen ons als mens gemaakt. En samen hadden ze dagelijks een moment waar ze samen wandelden. Toch was de mens meer “Relational” en zei dat God dat het niet goed was voor de mens om alleen te zijn. En toen creëerde Hij uit de Mens de vrouw om samen man en vrouw te zijn en Hij zegende hen zodat ze zich konden vermenigvuldigen! De Bijbel laat ons zien dat de man en de vrouw anders zijn maar toch één! Wij zijn als het Beeld van Jezus en de Bruid (de Kerk). En als wij leven zoals we gemaakt zijn kunnen we ontspannen “in de avondkoelte”, met God wandelen.
Anders vertaald: Als je Gods liefde ervaren hebt dan heb je God lief boven alles en je naaste als jezelf! Daar belooft God zijn Zegen!

Voor mij was het weer even een appèl op het feit dat het niet gewoon is dat ik geliefd ben! Dat het niet gewoon is dat ik in een fijne liefdevolle gemeente mag zijn (ook als het af en toe net als in een familie even tegen zit). En dat het zeker niet gewoon is dat ik weer met God mag wandelen omdat ik genade heb ontvangen!

Ik ben geliefd! Met God kan ik alles aan! Ik dank U voor alles! Ik ben daarmee gezond in proces!

Feiko