Houden van

Ik hou van lezen. Boeken, korte verhalen, columns, tijdschriften, van alles wat. Makkelijk door te bladeren tijdschriften met leuke en informatieve artikelen, woonbladen (werk gerelateerd, maar hoe heerlijk), maar ook leerzame. Wat betreft boeken hou ik van diverse genres. Spannende thrillers, romans, en boeken waar ik wat van kan leren.

Nou gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik veel te weinig aan lezen toe kom. In de vakanties, dan zie je me veel met mijn neus in een boek. Zeker als ik een spannend boek lees dan zit ik er helemaal in. Er kan bij wijze van spreken een bom naast me ontploffen en ik merk er niets van (Tikje overdreven). Ik ben volledig onbereikbaar, Ejay kan het bevestigen 😉
Buiten de vakanties lees ik veel te weinig. Ik kom er niet aan toe, waag me – buiten de vakanties – eigenlijk niet aan een spannend boek omdat ik niet meer kan stoppen met lezen en mijn werk er dan onder lijdt, maar de grootste oorzaak is dat mijn telefoon een belangrijker functie heeft gekregen. Ik pak sneller mijn telefoon dan een boek. Zelfs de ongelezen woonbladen stapelen zich op thuis. Hier moet ik toch maar eens verandering in brengen. Leerpuntje voor mezelf.

Deze zomer heb ik weer een aantal boeken gelezen, en als laatste ben ik begonnen met het boek LOVE DOES van Bob Goff. Deze man sprak dit voorjaar op de Hillsong Colour Conference en mijn nieuwsgierigheid naar zijn boek werd gewekt.
Het boek is in het Engels geschreven en zover ik weet nog niet in het Nederlands vertaald. Engels lezen gaat me redelijk goed af al leest het minder vlot dan Nederlands, en gelukkig heb ik Google translate op mijn telefoon.

Zijn boodschap in het kort:
Love everybody always, start with the people that creep you out!
Hou van iedereen, altijd, begin bij degenen waarbij je dat het lastigst vindt

Tijdens het lezen van het boek dacht ik bij de ‘people that creep you out’ vooral aan in mijn ogen een beetje vreemde mensen, mensen die héél anders zijn dan ik en waar ik in het dagelijkse leven niet zo heel veel mee te maken heb, mensen die wat verder van mij afstaan. En vervolgens dacht ik: dat kan niet zo heel moeilijk zijn om van deze mensen te houden.

Ik heb het boek nog niet uitgelezen maar heb inmiddels ervaren dat het toch iets anders werkt. Dat de ‘people that creep you out’ vaak mensen zijn die dicht bij je staan, waar je soms dagelijks mee te maken hebt, mensen in je familie- of kennissenkring. En oh, wat is het soms lastig (lees: ontzettend moeilijk) om deze mensen lief te hebben.
– Als ze je pijn doen
– Als ze over je roddelen
– Als ze een oordeel over je hebben
– Als ze je niet willen begrijpen
– Als ze niet naar je willen luisteren
Enzovoorts

Wat is het dan een troost te weten dat onze hemelse Vader onvoorwaardelijk van ons houdt. Dat hoe vaak we ook fouten maken, we altijd weer bij Hem terecht kunnen. Dat Hij ons wil helpen anderen lief te hebben.

En bovenal – de mooiste tekst ever:
“Want alzo lief heeft God de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft!”

Ineke