‘Ik steek mijn kop niet in het zand. Mijn boek heet niet voor niets LEEF!’

Deze zin kwam ik pasgeleden tegen in het nieuws. En je zult vast niet versteld staan dat ik met enige interesse, deze zin een beetje extra aandacht wilde geven.

Schrijfster Laura Maaskant was degene die mijn aandacht trok. Zij overleed op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Over haar leven is in 2016 een theatervoorstelling gemaakt en dankzij haar boek, haar openhartige talkshowoptredens en het programma ‘Kijken in de ziel’ groeide ze uit tot een BN’er.

Niet dat ik haar kende, maar als je een boek schrijft welke net als mijn kerk LEEF! heet, dan lees ik ff door…
Een van de keuzes van Laura, komt zo overeen met de principes binnen mijn kerk. In haar boek beschrijft Laura hoe ze kiest voor kwaliteit van leven. En dat terwijl bij haar op 15-jarige leeftijd kanker werd geconstateerd. Dus de laatste 10 jaar van haar leven, zullen de omstandigheden veelal niet rooskleurig zijn geweest.

Ik weet niet of Laura de principes vanuit de Bijbel kende, maar zij heeft evenwel duidelijk neergezet, dat niet haar omstandigheden als ongeneeslijk ziek mens, haar leven bepaalden. Ze schrijft dat ze een enorme rijkdom heeft ervaren door waarop ze gekozen heeft te focussen.

Wij doen het niet anders binnen de kerk. We steken onze kop niet in het zand, maar kiezen voor LEVEN. De bijbel is onze leidraad. We kiezen voor kwaliteit. Sterker nog, we kiezen voor Diegene die het leven heeft bedacht, die het leven is begonnen en aan Wie je je leven daadwerkelijk kunt toevertrouwen. Zijn naam is Jezus!

De enige persoon, waar je zonder je kop in het zand te steken, al je wensen, noden en verlangens in het volste vertrouwen mee kunt delen. Wetend dat Hij het serieus neemt, met je meehuilt als het nodig is, je situatie wil veranderen, je hoop en perspectief wil geven.

Ik gun je zo, dat je die Jezus leert kennen! Hij heef het goede voor je op het oog.

Welkom in LEEF!
Welkom bij de Alpha Cursus

Jezus LEEFT!

Ga op zoek naar KWALITEIT en kies voor Jezus, ook (of misschien moet ik wel zeggen juist), als de omstandigheden minder rooskleurig zijn.

Marije