Inpakken en…

Op het station zitten we even te wachten op de trein die we moeten hebben. Vol verwachting staan we op een perron omdat een bord ons verteld dat daar de trein komt die ons naar onze bestemming brengt. In die paar minuten lopen er tientallen mensen langs ons heen. Allemaal hebben ze een rugzak, koffer of iets mee. En ieder van ons heeft gisteren of vanmorgen heel vroeg zijn tas gepakt!
Daar denk ik normaal eigenlijk helemaal niet aan. Het is zo gewoon als je kind naar de basisschool gaat krijgt het al een koffertje mee. Een broodje, pakje drinken, stukje fruit en een reserve onderbroekje.
Wij zijn zo gewend om ons voor te bereiden. Tegenwoordig nemen we zelfs lege tassen mee voor als we boodschappen gaan doen. En overal zit een gedachte achter.

Wat zou er in al die koffers zitten die nu voor me langs gaan? Dat zal sterk afhangen van waar deze mensen naar toe gaan. Warme kleren of zo goed als alleen zwemkleding en slippers. Maar je ziet ook mensen in pak. Een tipje van de sluier wordt opgelicht als bij de douane de mobiele telefoons en de laptops uit de koffers moeten.

Leuk om zo even na te denken over dingen die normaal zo gewoon zijn dat ze meestal langs me heen gaan.

Terwijl ik in de trein zit bedenk ik me dat deze vakantie periode wellicht een mooi moment is om niet alleen te kijken naar welke bestemming ik ga. Mijn koffer is gepakt voor deze trip maar waar wil ik het volgende seizoen naar toe? Ik ga mijn agenda even beschouwen als mijn koffer. Ik heb eigenlijk al langer een bestemming gezocht voor mijn gezondheid, mijn relaties, mijn geestelijke leven en mijn financiën. En nu ff checken wat zit er in mijn kast wat ik niet nodig heb voor dit seizoen? En welke dingen moet ik juist nu uit de kast halen? En misschien moet ik wel nieuwe dingen kopen die ik in mijn “volgende bestemming” nodig heb?

Ik hoop dat je niet alleen een te gekke vakantie hebt maar dat je ook vast de inspiratie zult vinden om eens na te denken over de volgende etappes van het leven. Het is zo leuk om op reis te gaan. En ook al ben je vaker ergens geweest elke reis is anders. Maar het is zo fijn om goed voorbereid te zijn!

Feiko