Let’s share the joy, this year!

Ik weet het nog heel goed, 6 december. Blij was ik altijd op die dag met wat ik had gekregen maar ook verdrietig, omdat de Sint zo ineens weer naar huis ging. Zijn verjaardag gevierd en niets te hebben ontvangen. Na een warm ontvangst weken geleden zeggen we hem geen gedag. De pieten verzamelen alle spullen en stil verdwijnen ze met hun boot. Tot volgend jaar maar dat duurt nog zo lang…

Al snel werd dit lege gevoel na het vertrek van de Sint opgevuld met een vers geurende boom die het huis in werd gezet. Opgevuld met lichtjes en sfeer om zo de warme kerst te gaan beleven.

Zie jij uit naar kerst? Naar de dagen met je familie te beleven, je dierbare of misschien ook niet.. Kerst kan ook een complex ingewikkelde versie hebben die niet zo sfeervol is. Moeilijk op te gang komende gesprekken, weinig tot geen verbinding met hen die er zijn. Het missen van een dierbare die er niet meer is, het missen van het verleden, hoe het vroeger was. Geen familie of dierbare om deze dagen mee te delen… of juist teveel. 

Maakt het mijn kerst om 48 uur omringd te zijn met hen van wie ik hou? Waar kerst om draait is het weten dat iemand van je houdt. Dat is waar we met kerst ook aan denken. Daar begon het! Een baby in een kribbe in een stal.. En deze baby groeide uit tot een man die omkeek naar de ander. Op deze man wil ik zo graag lijken. 

Een mooie vraag voor de komende weken is, hoe kunnen we de ander laten ervaren dat er iemand is die om hem geeft en van hen houdt. Durven we de vraag te stellen wat we voor een ander kunnen betekenen, juist met kerst? Denk eens buiten je comfortzone.. wat zou Jezus doen?

Ik durf met zekerheid te zeggen dat we allemaal wel iemand kennen die opziet tegen de kerst, of wanneer je dit nu leest ben jij het zelf wel. En dan.. ? Laat je het daarbij of komen we in contact? Is je huis, je gezin, een plek waar een ander mag zijn? Kan je iets betekenen voor je buur of durf je bij de ander aan te geven waar je behoefte aan hebt?
Think outside the box because we don’t fit in a box. 

Als je nu tijdens het lezen aan iemand dacht, dan geloof ik dat God nu tot je spreekt! Hij of zij is het naar wie je om kan zien en ga jij voor deze kerst met elkaar in gesprek? “Hoe gaat het met je, wat kan ik voor je doen?”. Misschien spannend maar je kan het, want Hij kan het en Hij is in jou! Go, go go… let’s do this! Want voor je het weet is de kerst voorbij en stilletjes voelt iemand zich leeg en alleen terwijl dit niet had gehoeven.. want er is zoveel meer! Let’ s share the joy, this year!

Marlies