Levenslust

Drie weken terug werd ik ineens vanuit het niets erg ziek en lag ik 3,5 dag alleen maar op bed met af en aan koorts en continu pijn.
..Hopeloos voelde ik me..!
Ik heb een jong gezin, een huishouden wat per dag meer ‘verslofte’ en..ik kon niks!
Alles voelde even anders; alle ‘normale’ dingen kosten ineens veel moeite en uiterlijke dingen vielen gewoon weg: geen energie/kracht voor.
Ik was aan het ‘overleven’. Ik lag, ik bad, en wachtte op genezing.

En toen ik daar zo lag gebeurde er al iets in me: Ik dacht na, over de mensen en kinderen die (bijna) elke dag ziek zijn of pijn hebben.
Dat raakte me zo; “HOE dan?!” “Hoe gaan zij door??”
..Dit van mij was maar even..
Een diep respect ervaarde ik.
Als je er middenin zit dat je lichaam pijn doet of niet mee werkt, dan besef je ineens zoveel meer hoeveel ziekte doet..

En toen ik langzaamaan (mede door een kundige arts en een antibioticakuur) weer beter werd en de kleine, dagelijkse dingen weer ‘normaal’ werden, bleef dat gevoel hangen.
Er was een extra verlangen in me, een drive, levenslust. Om op te staan en aan de slag te gaan, want ik kón weer!
Zo dankbaar was ik, om weer gezond te zijn!

En alle ‘normale’ dagelijkse dingen en taken pakte ik lichter op. Deed ik met meer geduld en plezier. Éigenlijk omdat ik had ervaren hoe het was om even niks te kunnen, om alleen maar op je eigen lijf en pijn gericht te kunnen zijn..

Ik wens niemand toe om je zo ziek en zwak te voelen, en ik vind het erg moeilijk dat er zoveel mensen zijn die daar dagelijks of terugkerend mee te maken hebben.
Wat ik wél zou willen is dat ik (en we) op de een of andere manier die levenslust die ik voelde toen ik weer beter werd zou (zouden) kunnen vasthouden.
Die dankbaarheid, dat we leven gekregen hebben en dat we dat leven in kunnen zetten om anderen (in mijn geval onder andere mijn gezin) te zegenen en te dienen!
Ik denk dat het een uitdaging is om die mindset te hebben en te houden, zeker in de drukte van onze dagen.
Misschien kun je er vandaag eens bij stil staan; “Wat kan ik? Wat heb ik te geven? Het Leven dat in mij is..hoe draag en deel ik dat uit?”

“En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!”
Kolossenzen 3:17 NBG51

Mieke