Loslaten

Mijn kleine meisje is weg! Na 18 jaar heb ik haar los moeten laten. Ze is haar droom achterna. Ver weg. Naar de andere kant van de wereld. En het is mijn schuld!!! Ruim een jaar geleden had ze een inschrijfformulier ingevuld. Van een opleiding in Nijmegen!! En toen, nadat we die school uitliepen om even iets lekkers te halen in Nijmegen…. Kwam die ene vraag: Waarom deze school? En wat is er gebeurd dat je die droom waar je al jaren over sprak niet najaagt?

“Pap, denk je dat dat zou kunnen? Weet je wat dat kost?” En toen dat antwoord wat van God geweest moet zijn want ik ben zo slim niet. “Lieve schat als jij er geloof voor hebt dan is er een weg naar toe! Misschien niet een gemakkelijke maar ik geloof in God en jou!”

Nu meer dan een jaar verder! Hebben we een verschrikkelijke week achter de rug! We hebben zoveel herinneringen opgehaald en emoties die zo mooi waren maar die zo naar voelen dat je ogen er dreigen uit te branden. Je maag dreigt om te draaien en de aarde lijkt stil te staan!

Liefde is…. Loslaten met pijn in het hart en geloof in God en de ander!

Ook als kerk laten we los! Een van onze puurste worshipleaders laten we los! Je hebt de harten van alle mensen gestolen! Je hebt ons meegenomen in je passie voor God. Je bent voor mij een voorbeeld in liefde en passie! En aan de veelheid van reacties aan kaartjes, app-jes etc. heb je vele harten bemoedigd en aangeraakt! Je hebt week in week uit mee gediend waar je maar nodig was. Als kind heb je zoveel van je eigen leven willen (moeten) delen met zoveel anderen! En ook nu de laatste maanden nog besluiten ondanks de duizenden euro’s die je nodig hebt. Is er liefde in je hart om elke maand een kindje via Compassion te helpen met €33,-

Nu moeten wij je loslaten tenminste dat voelt zo! Maar nee wij mogen je delen met de hele wereld! En ik hoop dat we het voorbeeld van jou mogen volgen! Nooit heb ik gezien dat je het podium zocht! Nergens heb je eer of aandacht gevraagd! Dit is een Be Inspired! Wees geïnspireerd door een meisje die zei dat ze naar Australië wilde! Die de prijs betaald heeft en in geloof is gegaan! Zullen we haar navolgen? Zullen we haar steunen?! Hoe? Door te bidden! Door haar te schrijven! Door te g€v€n!

Elise ik ben zo trots op je!

Feiko