Miljonair

Wat zou je doen als je miljonair zou zijn?

Met ons gezin dromen we soms over wat we zouden doen als we financieel onafhankelijk zouden zijn en alles konden kopen wat we maar zouden kunnen. En het is zo lief om dan te horen dat ze me een nieuwe auto zouden kopen of een leuk huis. Maar als dan zeg dat ik zelf geen nieuwe auto zou kopen dan zijn ze verbaasd. Maar waarom zou ik een andere, lees duurdere auto, kopen? Deze doet het prima! Is lekker goedkoop en ik rijdt helemaal niet zoveel kilometers.

Ach en soms droom ik wel van een mooi boerderijtje met een leuke kleine sauna of whirlpool. Maar als ik er dan serieus over nadenk dan moet dat allemaal schoongemaakt worden en onderhouden. Nee dan scoor ik liever een paar kaarten van een sauna via vakantieveilingen.
Ik vind het wel ook altijd bijzonder als ik mensen hoor zeggen dan geef ik dit weg aan die en dat aan de ander. Maar zou dit ook echt zo zijn? In mijn beleving doe je alleen maar meer van wat je ook nu al doet. Misschien is het zelfs wel een goed idee om als je het leuk vind om dingen weg te geven niet te wachten totdat je heel veel hebt. Net als aardig doen tegen mensen. Je hoeft hier niet mee te wachten totdat alles in je leven goed gaat.

Sterker nog als je vriendelijk tegen mensen bent als je in een moeilijke periode zit. Dan gaat het je nog makkelijker af als je weer in een fijn seizoen zit. Als je leert delen als kind is het veel makkelijker als je oud bent. Ik zou wel een geheim agent willen zijn die alle boeven opsluit. En verkrachters en moordenaars op spoort om ze eens even flink de waarheid te zeggen (en de rest). Maar als ik nu op straat iemand zie de een ander uitscheld of uitbuit en ik reageer daar niet op dan zal ik waarschijnlijk wel nooit echte boeven durven vangen!

Misschien goed om te realiseren waar we nu staan, wat we hebben en waar we God voor kunnen danken! En ook een grote kans dat Hij dan zegt: “Goed gedaan, Ik verdubbel het voor je!” Dus droom lekker en vraag elkaar naar wat je zou doen als….. Maar denk ook vast na over wat je nu kunt doen met wat je hebt? Alleen verlangen naar iets wat niet binnen handbereik is verlammend. Dan doe je niets meer en ben je ook ontevreden.

Waar te beginnen? Ik zou zeggen gewoon goed doen, aardig zijn en opkomen voor mensen die het zelf niet (meer) kunnen. Beginnen om aardig te zijn voor jezelf en vervolgens de mensen die je tegenkomt!

Dan ben je de rijkste Simply Jesus fan!

Feiko