Be Inspired / Postcodeloterij

Dit kan ook u overkomen ELKE MAAND € 100.000,-

Wie wil dit nu niet?! De reclame van de Postcode loterij die dit beloofd, is als de slang in het paradijs. Ze wil ons laten focussen op mooie dingen die wij missen. Op zo’n manier dat er een begeerte in ons groeit waardoor we vergeten om even met God te overleggen of het wel voor ons bedoeld is?

Hoeveel kinderen eten er geen pindakaas van Calvé om topsporter te worden? Van jongs of aan worden we opgevoed met het idee dat als we dit doen… dan ontvangen we…?
Doen we als Kerk iets anders? Als je goed leeft dan kom je vast in de hemel. Of als je een keer God hebt aangeroepen dan kom je in de hemel. Bijbel lezen, bidden en naar de kerk gaan betekenen niet dat je naar de hemel gaat. Loten kopen of pindakaas eten of niet betekent niet dat je wel of geen miljonair of topsporter kunt worden.

Jezus beloofde ons ook dat “dezelfde dingen die Hij deed ook wij zouden doen en ons zouden overkomen”. Het lijkt dus echt wel op de reclames van tegenwoordig. Net als dat de postcode loterij ook goede doelen ondersteund. Maar waar zit het verschil? Ik denk niet dat je ver hoeft te zoeken in de Bijbel. Helemaal aan het begin lees je hoe goed God het allemaal gemaakt heeft. En hoe goed de mens het had. Alles was voor hen op één ding na. En toen iemand wees op méér en het voorschotelde als beter en groter kwam er begeerte. We kunnen Goddelijker worden. Zo was ook deze slang zelf uit zijn Heerlijkheid gevallen.

Nog steeds hebben we allemaal te maken met de gevolgen hiervan en maken we daardoor ook allemaal fouten waardoor we allemaal gediskwalificeerd zijn van de “hemelse jackpot” hoofdprijs. En onder het kopje “God is liefde en zijn genade is voor iedereen” proberen we zand in onze ogen te laten strooien of in die van de rest van de wereld. Namelijk wij geloven of verkondigen nauwelijks meer dat mensen verloren gaan! En de mensen die ooit een ticket gekocht hebben dragen dit bij zich zelfs als Jezus niet meer hun nummer 1 is. In de veronderstelling dat deze dan nog geldig is.

Maar kun je nog wel gered worden dan? En waarom maak je ons bang Feiko? De opdracht die we kregen is toch om een blijde boodschap te verkondigen? En er staat toch dat een ieder die de naam van God aanroept gered is? Ja maar dat is net zo waar als wat de slang zei over de “appel”. Het is niet de hele waarheid! En er wordt voorbijgegaan aan het Heer zijn van God. God had namelijk een grens ingesteld die de slang in twijfel trok. Het ging niet om of de appel goed was. Het ging om de Schepper die alles had gegeven maar als Heer 1 boom had verboden.

Oude en Nieuwe testament
God is in het Nieuwe Testament niet ineens anders geworden! Ook in het Oude Testament wilde God niet dat er iemand verloren ging. Lees bijvoorbeeld maar eens dit vers uit Ezechiel 33:11 Zeg tegen hen: “Zo waar ik leef – spreekt God, de HEER –, de dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft. Kom toch terug van de heilloze weg die jullie zijn ingeslagen, keer om, want waarom zouden jullie sterven, volk van Israël?”

Hoe kom je dan in de Hemel? Zijn we niet te veel op de hemel gericht? Ik denk dat God wil dat wij Hem de eerste plaats in ons leven geven! Dat betekent niet dat Hij na je eigen verlangens of mening de belangrijkste persoon is! Dat betekent dat Hij de belangrijkste persoon is die over jouw leven regeert.
Dat is idd niet van deze tijd!! Zelluf kiezen, zelluf bepalen… Je mag ook zelf kiezen om Jezus te volgen:
23  Tegen allen zei hij: ‘Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en dagelijks zijn kruis op zich nemen en mij volgen.
Dat betekent dat je jouw verlangens ondergeschikt maakt aan Jezus. Dat je dus een partner kiest, hem of haar behandelt, naar je ouders luistert, je werk doet zoals je baas dat verlangt, je vijanden liefhebt, mensen vergeeft, je leiders gehoorzaamt en je onderlinge samenkomsten niet vermijd zoals de Bijbel het leert. Niet om goed of verkeerd te doen maar om Jezus te volgen!!

Jezus noemt ons vrienden als we doen wat Hij zegt! De Bijbel leert ons dat we het lichaam van Christus zijn. Wij zijn bedoeld om met Hem te regeren hier op aarde! Mag het hoofd bepalen? Of hebben we uitvalsverschijnselen? Jezus is de Bruidegom en Hij heeft verteld welke Bruid hij komt ophalen!

2 Kronieken 7: 14  en wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen.

Feiko