Simply Jesus

Afgelopen week zijn we allemaal “overvallen” door een goed bedoelde Nashville-verklaring. Massaal is de media over de 250 dominees gevallen die het hadden ondertekend. Voor veel mensen een complete verrassing. Anderen gaven aan dat ze dit wel verwacht hadden.

Vrije mening
Ik wil helemaal niet inhoudelijk op de verklaring in gaan. Niet omdat ik bang ben om mijn geloof te delen of niet voor mijn overtuiging uit te komen maar omdat er niemand mee gebaat is als ik dat zo maar de wijde wereld in slinger! Wat een doffe ellende. Nog meer mensen die nu niet meer uit de kast durven te komen voor hun gerichtheid. Maar ook tal van mensen die niet meer hun mening te delen uit angst om publiekelijk afgemaakt te worden! Volgens mij was het de bedoeling dat wij in een land leven waar iedereen een vrije mening mag hebben en waar we trots zijn op onze vrijheid van geloof. Of mag iedereen een mening hebben als die maar niet voort komt uit een Christelijke achtergrond?

Veelkleurig
Er zijn in dit land ongelofelijk veel kerken. En ze hebben allemaal hun eigen kleur. Ook over het LHBT onderwerp hebben we verschillende meningen. In Doetinchem hebben we kerken waar de afgelopen dagen de regenboogvlag wapperde. Toch vraag ik me af wat de “ongelovige”- of niet kerkelijke wereld om ons heen nu met onze interne verschillen moet. En uiteindelijk levert het behalve voor de journalistiek niets positiefs op.

Pijn
Niet alleen de mensen die worstelen met hun gerichtheid maar ook de dominees, kerkenraden en allerlei commissies zijn avonden druk en liggen nachten wakker. Mensen die mensen afwijzen en pijn die pijn voortbrengt. Volgens mij alleen verliezers!

Potjandorie
Ik merk dat ik er toch op in ga! Dat wil ik helemaal niet! Wat ik wil is gewoon de liefde van Jezus delen met mensen. De Compassie van Jezus! Jezus die de hemel verruilde voor een aarde in verdeeldheid en zonde. Vanuit de ontmoetingen die Jezus had met mensen en de relaties die daardoor ontstonden met Zijn fans of leerlingen sprak Hij met autoriteit. Mensen die vrijwillig en uit liefde bij Hem kwamen en wilden leren. Geheel anders als de leraren van de wet, zij waren bezig met goed en fout. Jezus was door de Vader gestuurd om het genadige hart van de Vader te delen aan de mensen op aarde. Om de wet te vervullen omdat het ons niet lukte! Hij praatte niet alles goed maar maakte het goed door de zonde te dragen voor ons!

Opdracht
Jezus gaf zijn kerk de opdracht volgens Johannes 20:21 Nog eens zei Jezus: ‘Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.’ 22 Na deze woorden blies hij over hen heen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest. 23 Als jullie iemands zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven.’

Simply Jesus
Zullen wij ons bezig houden met de dingen waar we voor geroepen zijn?! Vanuit dezelfde Geest als Jezus met de “Compassion” die Hij ons voorleefde? En we hoeven het niet groot te maken! Wie kom je vandaag tegen? Je hoeft het met zijn of haar levensovertuigingen niet eens te zijn om hen lief te hebben en waar nodig ze te helpen.

Feiko