Van uitstel komt afstel

Soms zit ik achter mijn computer en krijg ik mail of een WhatsApp bericht en dan denk ik dat doe ik straks of morgen. En voor ik het weet is het WhatsApp berichtje weg gegleden in de lange lijst van berichten. En opeens staat er ergens een uitdaging voor je. Een reus van een deadline.

Vroeger had ik al als Annemiek een paar dagen weg ging dan wilde ik het huis ook netjes houden. De afwas en de was dat waren altijd dingen waarbij ik de eerste dag al uitstelgedrag begon te vertonen. En dan op de laatste dag een reus van een berg was en strijk had liggen.

Ik weet nog dat ik moest solliciteren voor mijn uitkering en aan het begin denk je: “Ik heb nog een jaar om wat te vinden.” Maar als je over de helft bent en een stapel afwijzingen verder dan begint er een Reus tegen je te schreeuwen: “Het gaat je nooit lukken, jij bent een loser!”

“Dat heb ik nu altijd”, is een reactie die ik veel om me heen hoor. Of: “Ik heb altijd pech. Mij lukt het nooit.” En als je dat niet kent dan is het misschien wel de vrienden of je familie om je heen die dit soort niet leuke taal op je af stuurt: “Ah da’s niets voor jou! Of blijf nou maar gewoon doen wat je doet dan heb je tenminste zekerheid.”

Maar het kan ook gewoon een arts zijn die diagnoses over je heen gooit die je verlammen. Woorden die je intimideren, die je dromen proberen te stelen.

Deze reuzen ontstaan overal in het leven. Op gebied van je relatie of het ontbreken daaraan. Of over hoe je je kinderen op zou willen voeden. Maar ook hoe je een vriend zou willen hebben of willen zijn. Hoe je de werknemer van het jaar wilt zijn etc.etc.

Vandaag hebben we een dag in LEEF! Waar we deze Reuzen gaan ontmaskeren en onthoofden! We vasten deze dag. Waarbij het er ons niet om gaat om dingen niet te doen! Maar juist om wat we wel gaan doen! We gaan luisteren naar wijze lessen op dit gebied van David. Daar gaan we munitie vinden om onze Goliath mee te vellen!! En tijdens de bidstond om 19:30 uur gaan we het voorbeeld van David navolgen! Nee, je hoeft geen stenen of een slinger mee te nemen! Maar bedenkt eens wie of wat is die Goliath die steeds voor jou staat te schreeuwen! Wat is de uitdaging voor het leven? Wat is de beperking om verder te groeien?

We bouwen op de Hoeksteen het fundament van ons leven: “Simply Jesus”.

Feiko