Vasten 2019

Carnaval is weer voorbij. De Katholieke traditie is weer begonnen met de 40 dagen vastenperiode. Voor mij een heel bijzondere vastenactie deze keer. Ik heb voor het eerst in 15 jaar niet gepreekt met Carnaval. Ik heb helemaal niets gedaan met Carnaval. Alleen naar de optocht gekeken.

En nu het vasten, al een aantal jaren haal ik een askruisje en heb ik besloten om 40 dagen geen chocolade te eten of geen crime serie te kijken. Ik zoek altijd naar iets dat ik mis als ik daar 40 dagen mee stop. Zodat ik me bewust iets ontzeg.

Maar nu? Ik wil deze vastenperiode gebruiken om niets te moeten! Niet dat ik op een stoel ga zitten nietsdoen. Maar soms ben je zo gedreven of wettisch bezig dat je er krampachtig van kunt gaan leven.

Toen ik Christen werd stopte ik direct met uitgaan. Ik heb stapels cd’s, films en boeken weggegooid. Niet dat ze duivels waren of zo maar gewoon omdat ik vond dat ze niet meer bij Jezus en mij pasten. Het was Simply Jesus and me! En ik was zo blij dat ik deze dingen weg had gedaan! Ik had er helemaal geen schuldgevoel bij! En ook niet dat het moest van mijn “nieuwe geloof” of de kerk of de pastor. Waarschijnlijk had die geen idee van wat ik had of wat ik deed.

Het vasten waar ik naar verlang is het Simply Jesus vasten. Gewoon leven en genieten van alle mooie en lekkere dingen! God er voor danken en het delen met de mensen om me heen. Ik denk dat ik dit jaar veel langer dan 40 dagen ga vasten 🙂

Doe je met me mee?

Feiko