Vertrouw op God en op mij

Daar sta ik dan midden in Utrecht en ik moet naar huis. Vroeger zou ik eerst een kaart moeten openen en een route uitstippelen. Maar nu…. Ik doe mijn mobiel in de houder en druk op de “thuisknop” en ik zeg: “route naar Annemiek”. Mijn mobiel antwoord met: “Ik maak een route beschrijving naar thuisadres van Annemiek Reitsema.”

Terwijl ik aan het rijden ben denk ik op een gegeven moment ik ga meer richting Soest dan richting Ede. En ik begin te twijfelen. Zal ik stoppen? Hoe betrouwbaar is het om te vertrouwen op een telefoon? Ik ben nooit heel goed geweest in topografie op de basisschool maar ik weet wel dat ik naar de A12 moet en niet naar Soest. En dan wordt het nog fraaier mijn mobiel vraagt of ik een alternatieve route wil die 4 minuten sneller is? Dus ik tik op ja. En dan? Ik rijdt over smalle weggetjes in de middle of … geen idee. Dan begin ik me langzaam wat ongerust te maken. Heeft het apparaat het wel goed? Stuurt Siri me de wandelroute?

Zo lijkt mijn leven ook wel eens. Je weet waar je heen wilt en je wilt gewoon de kortste of snelste route. En dan zitten er dingen tegen of gebeuren er dingen die je echt niet verwacht had. In je huwelijk, je gezin, werk of in vriendschappen. En dan? Wat moet je dan doen? Het lijkt er op dat je van de regen in de drup komt. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Blijf je vertrouwen op je “geleide geest?” Ga je aan de kant van de weg stil staan? Of draai je om en ga je terug naar de grote weg? Terwijl je weet dat je niet stil wilt staan, of dat als je terug gaat naar de grote weg je kans loopt om er langer over te doen. En dat wil je niet want je komt straks bij Arnhem en hoe later het wordt…. daar staat het altijd stil.

​1 Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. 2 In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? 3 Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. (Johannes 14)
Ik ben doorgereden en ik kwam uiteindelijk op de A12 uit. Waar ik in kon voegen en door kon rijden. Tot aan Arnhem natuurlijk want daar….. moet je altijd rustig rijden tot voorbij Zevenaar en dan kun je weer verder. En zo kwam ik een paar minuten later als normaal veilig thuis aan.

Wat zou de reden zijn waarom ik om moest rijden? Een file? Een ongeluk? Geen idee! Zou ik nu sneller thuis zijn? Geen idee. Zo heb je ook in het leven zo vaak de WAAROM vraag waarop je zo vaak ook geen antwoord krijgt. Als je het tekstgedeelte iets verder leest dan zie je dat Jezus zegt dat Hij de weg, de waarheid en het leven is. En dat er niemand is die bij de Vader kan komen dan door Jezus!
Zo vaak twijfelen we en lijken dingen zo onlogisch! Houdt vol! Geef niet op!
Vertrouw op God en op mij! Doe precies wat Jezus zegt net als de routeplanner op mijn telefoon. Jezus belooft ons dat Hij ons ophaalt en dat we zullen zijn waar Hij is!!

Daarom blijf verbonden met God! Door Jezus Christus en zijn gemeente. Als het levenspad even smal is of de route een andere wending krijgt let niet op de omstandigheden maar kom, of blijf, bij Jezus.

Feiko