Be Inspired / Vrijwillig

Op doordeweekse dagen doorkruis ik half Doetinchem. En dat is (in sommige opzichten) leuk, want met twee kinderen op de achterbank, worden er dingen gesignaleerd, die ik normaal mogelijk nooit zou opmerken.
Zo komen we onderweg een heel aantal borden tegen, die volgens de jongste ‘van onze kerk zijn’.
‘Hey! Kijk, van de LEEF! Kids!’ roept hij enthousiast. Ik kijk met een minstens zo enthousiaste blik naar buiten, begin al te zwaaien en te lachen, ik knik vriendelijk… want ik verwacht 1 van de ouders óf kids van LEEF! te zien. Maar ik zie niets, kijk vervolgens wat verdwaasd, en begrijp niet waarop hij doelt.

Gelukkig is dat doorkruizen van half Doetinchem de dagelijkse praktijk. Dus de volgende dag verloopt hetzelfde en we hebben een herkansing. Weer roept hij enthousiast: ‘Kijk, van de LEEF! Kids!’. Het patroon herhaalt zich, ik zie een paar schapen langs de kant van de weg, een oude boerderij, een stoplicht op rood, dat ik in hetzelfde moment spontaan voorbij rij, en opnieuw heb ik geen zicht op wat hij ziet. Ik begin nu toch wat aan mezelf te twijfelen..

Dag drie: je snapt het al…Hij gooit de herhaling er nóg eens in…
Wel frappant, weer op dezelfde plek van de route. Hoe kan dat toch? Ik kijk extra om me heen, ben alerter en hij geeft gelukkig extra tekst en uitleg.
‘Kijk, van de LEEF! Kids!, die handjes!’

En nou zie ik het ook. Aan de kant van de weg (meerdere zelfs op onze route), staat een bord van de vrijwilligersmarkt in Amphion.
Daarop twee handjes. In het ene handje staat ‘handje nodig?’ en in het andere ‘handje helpen?’.
Wat leuk! Ons jochie herkent de kerk aan het symbool van de handjes, welke ook als afbeelding bij de LEEF!Kids wordt gebruikt!

Één en één, is twee voor hem! Handjes en de kerk! Maar dat is toch eigenlijk te gek?!?
De missie van LEEF! is het zijn van de handen en voeten van Jezus.
Het raakt eigenlijk zo de kern van wie wij zijn als kerk. Deze vrijwilligersmarkt past bij ons! Of wij bij hen! Of zij bij Jezus?

‘Handje helpen & Handje nodig’ staat er in de handjes van het bord langs de weg.
Ik mijmer wat verder tijdens een ochtendwandelingetje.

De handen en voeten zijn van Jezus. Oftewel… laten weten aan de mensen in en buiten Doetinchem, dat Jezus vrijwillig Zijn leven gaf aan het kruis. Waarom? Absoluut om ons te helpen. Ons te redden van onze eigen perceptie dat wij onszelf wel kunnen redden. God heeft voor ons het allerbeste op het oog. Een leven samen met God. Nu al, én in de verre toekomst. Ik kan je zeggen, dat ‘handje’ hebben we nodig. God heeft een goed plan met ons leven. Hij geeft ons een eeuwig perspectief! Hij wil niets liever, dan ons kennen!

Op de site van de vrijwiliggersmarkt staat dat de markt in een voornamelijk digitale tijd de mogelijkheid biedt om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen over de organisatie. Ze hebben zelfs een inloopochtend.
Wat lijken we toch op elkaar. De vrijwilligersmarkt en de kerk.
Een hele kerk vol met vrijwilligers. Elke zondagochtend inloopochtend, gratis entree!

Vrijwilligers met passie en een doel,
De handen en voeten zijn van Jezus.
Ontmoet ons, ontmoet Jezus, ontmoet de kerk
Word je ook vrijwilliger? Welkom in de kerk!

Marije