Be Inspired / Walk down memory lane

Feest! Gisteren was Ethan jarig. Ethan is onze jongste zoon en hij is 7 jaar geworden. En net als elk jaar en op elke verjaardag, pakken we speciaal voor deze dag de fotoalbums uit de kast. Want hoe langer geleden, des te leuker zijn de babyfoto’s.
Toen hij 7 jaar geleden geboren werd, zei ik binnen een paar dagen tegen Robert: dit kind gaat het meest op jou lijken! Er was toen al iets in hem wat ik herkende.
Deze week poste ik op Instagram stories een poll bij 2 oude foto’s van Robert. Met daarbij de vraag of mijn volgers Seth of juist Ethan in hem herkenden. De meningen waren verdeeld! Want hoewel het grootste deel van de groep echt Ethan in de foto zag, herkenden anderen juist Seth in hem.

Eén vader. Twee zoons.
Twee verschillende kinderen die toch beide op hun vader lijken.
Wonderlijk he?
En ook zo bijzonder dat iemand de ene zoon herkent door de ene eigenschap en in dezelfde foto een andere eigenschap wordt toegeschreven aan de andere zoon.

Dat doet me denken aan God als Vader. En ons als kinderen. De Vader die zoveel kinderen heeft. Iedereen uniek, maar met één overeenkomst: we lijken allemaal op Hem. Zo zijn we namelijk gemaakt (lees maar eens in Genesis).

Mijn zoons lijken op hun vader, omdat ze hetzelfde DNA hebben. Hoewel ze natuurlijk verschillend zijn en uniek in karakter. Maar net zo is het, dat wij als kinderen van God, Zijn DNA hebben. Dat is de Heilige Geest. Doordat je de Heilige Geest alle ruimte geeft in je leven, en Hem je karakter laat bepalen, kunnen anderen aan jou zien dat jij een Kind van de Vader bent.
En het leuke is, de één zal iets anders herkennen van dat DNA dan de ander. Waar je buurman het herkent in je vriendelijkheid, ziet je baas het in je trouw. Waar je partner het ziet in je uiting van liefde, zien je kinderen het in je geduld.
Net zoals onze zoons op hun vader lijken, maar nog aan het opgroeien zijn, zo mogen wij ook groeien in het zijn van Gods kinderen. Dus, ben je nog ongeduldig, onvriendelijk, niet altijd trouw of lief, verhef je je stem, ben je weleens boos, roddel je, ben je verslaafd of, nou ja vul maar in, ook dan ben je Zijn Kind. En mag je opgroeien, stap voor stap.
En net zoals Robert en ik van onze kinderen houden, met al hun fouten, falen, vallen en opstaan, zo houdt God van ons. Met al onze fouten, falen, vallen en opstaan.

Meer van die kinderen-in-opgroeifase ontmoeten? Of het DNA van God ontdekken?
Elke zondagochtend is er kerk.
Om 10:00 staat de koffie klaar en om 10:30 geven we een feestje. Voor die Vader.
Hij is er ook bij en kijkt naar je uit.

Tot gauw?!

Nathanja